Bu başlık altında akıllı telefonlarımızda kullanabileceğimiz, hoşuma giden ya da gitmeyen Android uygulamaları paylaşmak istiyorum. İnceledikçe aşağıda sıralanacak zamanla
ACK Kayak Launch
İddaya göre kayağınızla suya inebileceğiniz 16000’den fazla noktanın kayıtlı olduğu bir aplikasyon. Suya inilebilecek noktalarla ilgili kısa kısa bilgiler de mevcut. Bu aplikasyonla birlikte kayıtlı olan noktaları inceleyip favorilerinize alabileceğiniz gibi, kendi oluşturduğunuz noktaları da kaydedebilir ve Facebook/Twitter’da ya da e-maille paylaşabilirsiniz. Henüz Türkiye’den kayıtlı noktalar olmasa da, bunu sağlamanın tek yolu sanırım bu aplikasyonu kullanıp bildiğiniz noktaları kaydedip paylaşmak.
Aplikasyonun, kayıtlı noktaları gösterme uygulaması haricinde öne çıkan birkaç özelliği daha var. Çeşitli makalelerden oluşan bir bilgi arşivine blog bölümünden ulaşabilirsiniz. Çok zengin olmasa da öğretici eğitici videoların olduğu bir videolar bölümü var. How To (Nasıl), neyin nasıl yapılacağı hakkında bu bölümde bulunan dökümanların oldukça zengin ve doyurucu olduğunu söyleyebilirim, beğendim. Bülten ve Duyurular gibi özellikler var olsa da biraz daha geliştirilmesi gerek.
Benim çok ilgimi çekmese de aplikasyon içinde bir de “shop” bölümü var. www.austinkayak.com üzerinde satışta olan ürünleri burada inceleyebilirsiniz.
Aplikasyonun Android ve Apple ürünler için hem ücretsiz hem de ücretli (0,99 $) versiyonlarının olduğu linklere buradan ulaşabilirsiniz: http://www.austinkayak.com/app
Kayaking
Kayak öğrenmek isteyenler için birçok video içeren bir uygulama. Kayağa nasıl binilir, kurtarmalar, kürek çekmek, kayağı onarmak vs gibi birçok videoyu izleyerek birşeyler öğrenebilirsiniz. Fakat, açıkçası youtube’dan derlenen videoların toplandığı bir uygulamanın ötesine gidememiş. Şunu da belirtmekte fayda var, deniz kayağıyla ilgili tek bir videoya bile rastlayamadım. Ağırlıklı olarak white water kayak videoları var.
Buradan inceleyebilirsiniz
Kayak İllustrated
Farklı disiplinlerden kano ve kayak fotoğraflarından oluşan bir uygulama. Bu fotoğraflardan beğendiklerinizi duvar kağıdı yapabiliyorsunuz, e-maille ya da sosyal paylaşım kanallarından paylaşabiliyorsunuz. Fotoğraflar internetten yükleniyor, belki bu yüzden sürekli güncelleniyordur. Fakat ben duvar kağıdı yapmaya değecek birşeye rastlamadım.
Buradan inceleyebilirsiniz.
Navionics firmasının çıkardığı yazılımda oldukça kullanışlı bir yazılıma benziyor ben kendi akıllı telefonuma kurdum oldukça detaylı bir aplikasyon.Dünyanın her bölgesi için farklı aplikasyonu indirebiliyorsunuz.Ben kendi telefonuma Novionics:Europe versiyonunu indirdim.İsteyenler için http://www.navionics.com/mobile-pc-app adresinden alt kısımda Android,İos ve Pc platformlarından herkesin kendine uygun olanı indirmesi için linkler verilmiş.Yazılımda seçtiğiniz bölgeyi program download edip telefonunuza kaydediyor ve o bölgedeki her adanın her kara parçasının kıyısındaki yakınındaki denizde gözüken gözükmeyen kayaları ,fenerleri, limanları, dalışa yasak bölgeleri,denizin altından geçen kabloları ve yer yer derinlikleri gösteriyor. Ayrıca telefonunuzun gps özelliği sayesinde sizi takip edip o anda bulunduğunuz yerdeki hava sıcaklığını, gelgitleri, güneş doğuş ve batış saatlerini, ay doğuş ve batış saatlerini ve akıntıları gösterebiliyor.Seçtiğiniz iki nokta arasındaki uzaklığı gösterme özelliğine de sahip ve isterseniz kara parçalarını harita,uydu ve topoğrafik olarak görüntüleyebilirsiniz.Programı kurup incelediğinizde bu anlattıklarımdan dahada detaylı özelliklerinin olduğunu görebilirsiniz… 🙂
Niyazi Bey
Bilgi için teşekkürler. Uygulama gerçekten çok detaylı ve faydalı görünüyor. Fakat uygulamanın fiyatını, diğer uygulamalara göre biraz pahalı buldum doğrusu. Avrupa versiyonu $26’mış, HD Avrupa versiyonu ise $66. Şüphesiz, gidip de bir GPS cihazı satın almaktan ucuza geliyor, fiyat kıyaslamasını diğer uygulamalara göre yapıyorum.
Ben şu an aşağıdaki yazımda da anlattığım uygulamayı kullanıyorum, memnunum. http://www.volkankaya.com.tr/cep-telefonuyla-dogada-navigasyon
Katkınız için tekrar teşekkür ederim.